14:06 04.05.2016

НАБУ отримало від Генпрокуратури матеріали щодо одного з епізодів справи, в якій фігурує екс-нардеп Мартиненко

2 мин читать
НАБУ отримало від Генпрокуратури матеріали щодо одного з епізодів справи, в якій фігурує екс-нардеп Мартиненко

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) розпочали вивчення 40 томів матеріалів, переданих Генеральною прокуратурою України щодо одного з епізодів низки проваджень, в яких фігурує колишній народний депутат Микола Мартиненко.

Як зазначив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю виданню "Фокус", частину якого в середу наводить прес-служба бюро, цих матеріалів у НАБУ чекали з кінця січня. За його словами, нині триває досудове розслідування зазначених проваджень із залученням механізмів міжнародної правової допомоги.

Крім того, А.Ситник наголосив, що детективи НАБУ завершили досудове розслідування та разом із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали до суду 10 кримінальних проваджень стосовно 13 осіб, підозрюваних у скоєнні кримінальних корупційних правопорушень.

"Одним із високопоставлених чиновників, справу якого незабаром почнуть розглядати в суді, є керівник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Йому повідомлено про підозру в розтраті державних коштів на суму понад 16 млн грн. Серед фігурантів інших переданих до суду справ - судді-хабарники, а також виконавчий директор, в. о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник", - розповів директор НАБУ.

Як повідомлялося, 18 січня поточного року М.Мартиненка було допитано в НАБУ як свідка у двох справах. "Першу справу розслідує НАБУ за фактом закупівлі держпідприємством "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уранового концентрату австрійського акціонерного товариства, іншу справу - за фактом одержання хабарів під час закупівлі держпідприємством "Енергоатом" обладнання у чеського АТ Škoda", - заявила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

У березні працівники НАБУ завершили досудове розслідування стосовно керівника Державної інноваційної фінансово-кредитної установи за підозрою в розтраті державного майна на суму понад 14 млн грн. Обвинувальний акт було направлено до суду, підозрюваного ознайомили з матеріалами кримінального виробництва.

Встановлено, що підозрюваний здійснив розтрату державного майна в особливо великих розмірах, а саме, відчуження на користь третіх осіб права грошової вимоги до ДП "Антонов" на загальну суму понад 16 млн грн, чим завдав державі матеріальної шкоди на суму понад 14,5 млн грн. У бюро не повідомили прізвища затриманого, проте, як відомо, керівником ДІФКУ є в. о. голови правління установи Арсен Ісаакян.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Зеленский поблагодарил премьер-министра Великобритании за выделение крупнейшего пакета оборонной поддержки

Посол ЕС: очень надеюсь, что в июне будет принято решение об утверждении переговорной рамки для Украины

Посол ЕС в Украине Матернова приветствует инициативу граждан Словакии по сбору средств для закупки снарядов для украинской армии

Байден призвал Сенат проголосовать за пакет помощи Украине

В договоренностях об ATACMS все точки расставлены – Зеленский после разговора с Байденом

Военная помощь от США прибудет в Украину скорее, чем кто-либо думает, что это возможно - конгрессмен Китинг в Киеве

ЕС планирует санкции против поставок иранских ракет России и на Ближнем Востоке

Безуглая передумала выходить из фракции «Слуга народа»

Первые раненые украинские защитники прибыли в Берлин на протезирование - Кличко

Президент Еврокомиссии вновь говорит, что непредвиденная прибыль от замороженных россактивов может быть использована для военных нужд Украины

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА