Політика

Київ направив ноту в МЗС Німеччини у зв'язку з візитом в окупований Крим німецьких політиків - посол України в Німеччині

Україна направила ноту Міністерству закордонних справ Німеччини у зв'язку з візитом в окупований Росією Крим голови молодіжного крила антиміграційної партії "Альтернатива для

Німеччини" (AfD) Маркуса Фромеєра і євродепутата від цієї партії Маркуса Претцеля, повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Направили ноту протесту в МЗС ФРН із приводу нелегального візиту в Крим німецьких політиків", - написав А.Мельник в мікроблозі "Твіттер".

"Членам партії AfD Маркусу Претцелю і Маркусу Фромеєру загрожує заборона в'їзду в Україну", - додав український дипломат.

У коментарі німецькому тижневику Spiegel А.Мельник також заявив, що федеральний уряд Німеччини має "вжити всіх необхідних кроків, щоб запобігти такому порушенню українського законодавства в майбутньому".

Як повідомляли ЗМІ, 14 квітня німецькі, чеські та австрійські депутати прибули в анексований Крим для участі в Ялтинському економічному форумі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ