Політика

Порошенко висловив Юнкеру переконання, що референдум у Нідерландах не стане перешкодою для набуття чинності угодою про асоціацію

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером висловив переконання, що консультативний референдум у Нідерландах не стане перешкодою для набуття чинності угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

"Петро Порошенко висловив переконання, що консультативний референдум у Королівстві Нідерланди не стане непереборною обставиною для набрання чинності угодою про асоціацію", - повідомила в середу прес-служба глави Української держави.

У свою чергу президент Єврокомісії запевнив, що Євросоюз залишається надійним партнером України, і висловив упевненість, що вже незабаром українці зможуть користуватися перевагами безвізових подорожей до Європейського Союзу.

Президент України також детально поінформував Ж.-К.Юнкера про прогрес на шляху реформ, які отримали новий імпульс завдяки формуванню проєвропейської коаліції та нового уряду.

Співрозмовники також обговорили погіршення ситуації з безпекою на Донбасі.

"Президент Європейської Комісії запевнив, що ЄС продовжує рішуче виступати за територіальну цілісність і суверенітет України. Жан-Клод Юнкер також наголосив на важливості збереження санкцій проти РФ, допоки Москва не забезпечить виконання Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

П.Порошенко також поінформував Ж.-К.Юнкера щодо ситуації зі звільненням громадянки України Надії Савченко, засудженої в РФ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ