Політика

Порошенко, Олланд і Меркель скоординували позиції щодо введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером Німеччини Ангелою Меркель скоординували позиції щодо перспектив введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба президента України, П.Порошенко поінформував співрозмовників про постійне погіршення безпекової ситуації на Донбасі й закликав посилити тиск на Росію для припинення вогню.

"Співрозмовники скоординували позиції щодо перспектив введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі та обговорили питання продовження санкцій проти Росії за невиконання Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

"Без вирішення питань безпеки загалом і поліцейської місії зокрема складно обговорювати можливість підготовки проведення місцевих виборів", - заявив президент України.

Також, згідно з повідомленням, керівники Франції та Німеччини вітали обрання нового уряду України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом й "побажали йому успіху на шляху реформ".

Серед іншого також було обговорено термін надання українцям безвізового режиму та результати нідерландського референдуму.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ