Політика

Контактна група в Мінську обговорила пропозицію Порошенка щодо поліцейської місії у виборах на Донбасі

Пропозицію президента України Петра Порошенка із забезпечення поліцейської місії під час майбутніх виборів на Донбасі було обговорено на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу, повідомив спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік.

"Питання безпеки під час виборів обговорювалися. Але, на жаль, досі секретаріат і німецьке головування в ОБСЄ не дали справжніх пропозицій з цього питання", - поінформував М. Зайдік журналістів в середу.

Він також згадав, що у рамках мінської зустрічі в середу підгрупа з політичних питань обговорювала теми амністії та модальності виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей.

3 квітня президент України повідомив в інтерв'ю українським телеканалам, що має намір найближчим часом на переговорах в "Нормандському форматі" порушити питання з приводу ініціативи розміщення на Донбасі озброєної поліцейської місії ОБСЄ.

"Озброєні поліцейські пости ОБСЄ повинні гарантувати підготовку до (місцевих в окремих районах Донецької і Луганської областей - ІФ) виборів, проведення виборів і режим передачі влади обраному за українським законодавством на вільних, прозорих і демократичних виборах керівництву, з яким ми матимемо справу", - повідомив він.

За його словами, йдеться про постійне розміщення постів ОБСЄ на лінії зіткнення, в місцях постійного зберігання відведеної зброї і уздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Глава самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький у свою чергу заявив, що самопроголошені республіки Донбасу в змозі самостійно забезпечити безпеку проведення місцевих виборів і не потребують міжнародної поліцейської місії.

Вповноважені представники самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" Владислав Дейнего і Денис Пушилін також закликали П. Порошенка утриматися від ідеї розміщення міжнародної поліцейської місії на Донбасі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ