Політика

У Кремлі вважають доповідь ICIJ зоркестрованою атакою на Путіна

У Кремлі наполягають, що публікація матеріалів Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) про офшорні рахунки світових лідерів є добре зоркестрованою атакою саме на Володимира Путіна.

"У самому масиві опублікованого документа Путін не фігурує, і згадок про Путіна ніяких немає. І коли ми використовували фрази "притягнуті за вуха", "сфальсифіковано", "сфабриковано", ми мали на увазі, що все це в оболонку путинофобії було одягнене саме під чиюсь оркестровку. А так воно насправді і є", - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам у вівторок.

За його словами, в опублікованих матеріалах не йдеться про неупереджене подання інформації про крадені дані щодо офшорних рахунків якихось підприємців. "Офшорні рахунки - це легальне явище, і підприємці не порушують ніяких законів, використовуючи офшорні рахунки та офшорні компанії. Це економічна реальність і економічна практика. І в нашій країні офшорні рахунки підприємців не заборонені", - зазначив прес-секретар президента.

"Але Путін тут до чого? - запитує Д. Пєсков. - А все це передається лише через призму Путіна. І ось тут саме непрофесіоналізм, саме тут брехня і сам тут та сама атака, про яку ми говоримо".

Напередодні Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив документи панамської юридичної фірми Mossack Fonseca. В них містяться дані про причетність низки відомих світових діячів до ухилення від сплати податків, відмивання грошей та інших махінацій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ