Політика

Командувачем ВМС ЗС України залишається Гайдук

Віце-адмірал Сергій Гайдук залишається командувачам Військово-Морських сил Збройних сил України, повідомляє начальник прес-центру - прес-секретар командування ВМС ЗСУ капітан I рангу Олег Чубук.

"Станом на сьогодні, 4 квітня, обов'язки командувача ВМС ЗС України виконує віце-адмірал Сергій Гайдук. Зокрема, в першій половині дня він як командувач ВМС на фрегаті "Гетьман Сагайдачний" проводив протокольну зустріч із турецькими військовими моряками, про що прес-центр ВМС ЗС України повідомить пізніше", - йдеться в повідомленні О.Чубука на сторінці прес-центру командування у Facebook у понеділок.

Таким чином О.Чубук спростував повідомлення деяких інтернет-ресурсів про те, що відбулася зміна керівництва українських ВМС.

"Я, начальник прес-центру - прес-секретар командування ВМС ЗС України, капітан I рангу Олег Чубук, офіційно заявляю, що ніколи і нікому із представників ЗМІ не повідомляв, і тим більше не підтверджував інформації про "звільнення-призначення" "старого" - "нового" командувача. Звільнення і призначення керівника виду Збройних сил здійснюється згідно з указом президента України. Станом на 2 і 3 квітня на інтернет-представництві глави держави відповідного указу, як відомо, не було", - йдеться в заяві О.Чубука.

Крім того, він наголосив, що прес-центр командування ВМС ЗС України ніколи не був, не є і не може бути за визначенням тією інформаційно-медійною структурою, яка робить повідомлення про "звільнення-призначення" командувача виду ЗСУ, оскільки "це є прерогативою інших структур".

Раніше одеське видання "Думская" повідомляло, що президент України Петро Порошенко звільнив командувача ВМС ЗСУ С.Гайдука з обійманої посади і призначив замість нього колишнього заступника з берегової обороні, учасника АТО генерал-лейтенанта Ігоря Воронченка. Деякі ЗМІ в повідомленнях про зміну командувача флоту посилалися на начальника прес-центру - прес-секретаря командування ВМС ЗСУ О.Чубука.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ