Політика

Вибори на Донбасі можливі після гарантування безпеки, запровадження поліцейської місії ОБСЄ і повернення Києву контролю над кордоном

Проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей можливо виключно у разі покращення ситуації з безпекою в регіоні, запровадження поліцейської місії ОБСЄ та передачі під контроль української сторони тимчасово непідконтрольної ділянки державного кордону.

"Ми зацікавлені в тому, щоб розблокувати політичний процес і провести місцеві вибори на Донбасі. Тим не менше, ці вибори можливі лише за кількох умов", - сказав президент, виступаючи на форумі "Боротьба України за волю, яка триває" в будівлі Конгресу США (Капітолії).

За словами П. Порошенка, Росія має реалізувати пункти Мінських угод, що стосуються безпеки, і не маніпулювати фразою "проведення місцевих виборів відповідно до законодавства України та міжнародних стандартів".

Також він назвав важливою умовою розгортання поліцейської місії ОБСЄ для гарантування безпеки до, під час і після виборів. Ще однією умовою П. Порошенко назвав початок процесу повернення Україні контролю над ділянкою кордону з Російською Федерацією.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ