Політика

Підтримка США важлива в протистоянні російській агресії та в реформуванні України - Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час виступу на форумі "Боротьба України за волю", що триває в Капітолії, відзначив важливість підтримки та лідерства США у протистоянні російської агресії і прогресивних реформ в Україні.

"Є так багато причин, щоб уникнути лідерства: байдужість, втома, невпевненість у собі. І є лише одна причина, щоб його тримати: воно у вашій крові. У ці складні часи я закликаю Америку бути сильною і вірити в себе – так само, як люди доброї волі в усьому світі продовжують вірити в Америку. Не дозволяйте прагматизму змусити вас забути про цінності, в яких пріоритетом є свобода. Не дозволяйте Америці стати дріб'язковою", - закликав П. Порошенко.

Він наголосив, що Україна високо цінує співпрацю з США. "Американське лідерство було дуже важливим для прогресивних реформ в Україні. Підтримка США має вирішальне значення для успішного опору російській агресії", - наголосив президент.

Він заявив, що настав час посилити діалог між Україною та США і оновити стратегічне партнерство між країнами, направивши інтенсивне співробітництво у сфері оборони та безпеки в рамках всеосяжного двосторонньої угоди про безпеку.

"Боротьба є боротьбою за свободу. І ця боротьба триває", - наголосив П. Порошенко, закликавши підтримати українську державу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ