Політика

Санкції ЄС проти РФ будуть збережені до повного виконання Мінських домовленостей

Президент України Петро Порошенко, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд під час зустрічі в Брюсселі обговорили питання виконання Мінських домовленостей і політичну ситуацію в Україні.

"Лідери Німеччини і Франції підтвердили, що санкції Європейського союзу проти Росії будуть збереження до повного виконання Москвою Мінських домовленостей", - зазначено в повідомленні прес-служби президента України в четвер.

Згідно з повідомленням, П. Порошенко, А. Меркель і Ф. Олланд висловили занепокоєння погіршенням ситуації з безпеки на Донбасі. "Сторони відзначили важливість імплементації Мінських домовленостей. Співрозмовники також акцентували на важливості припинення вогню, відводу російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянках українсько-російського кордону", - зазначено в повідомленні.

Лідери Німеччини, Франції і України також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей згідно з українським законодавством і принципами ОБСЄ за умови гарантування компонента безпеки.

Також А. Меркель і Ф. Олланд підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією.

"П. Порошенко, А. Меркель і Ф. Олланд спільно закликали негайно звільнити та повернути в Україну українського пілота Надію Савченко, яку незаконно утримують у російській в'язниці. Троє лідерів відзначили важливість звільнення всіх заручників, що передбачено Мінськими домовленостями", - зазначено в повідомленні.

А. Меркель і Ф. Олланд також висловили підтримку українським реформам.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ