Політика

У МЗС України іноземним дипломатам було презентовано звіт "28 в'язнів Кремля"

Звіт "28 в'язнів Кремля" було презентовано представникам дипломатичних місій і представництвам міжнародних організацій "Крим. Окупація. Два роки потому" в Міністерстві закордонних справ України.

Як повідомляється на сайті МЗС, це спільний звіт громадської ініціативи "Євромайдан SOS" та фундації "Відкритий діалог".

До представників дипкорпусу звернулися уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська та заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця. Вони розповіли про проблему громадян України, незаконно з політичних мотивів ув’язнених на території РФ та в тимчасово окупованому Криму, роз'яснили дії Української держави з метою їх звільнення та закликали міжнародну спільноту посилити тиск на Кремль з метою звільнення українців.

Координатор громадської ініціативи "Євромайдан SOS" Олександра Матвійчук та координатор кампанії #LetMyPeopleGo Марія Томак розповіли про діяльність українських громадських правоохоронних організацій у цьому контексті та представили розгорнутий звіт "28 в'язнів Кремля".

На заході також були матері ув'язнених Лариса Кольченко, Ольга Афанасьєва та сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ