Політика

Зайдік наголосив, що звільнення Савченко є невід'ємною складовою виконання Мінських угод

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік за підсумками засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України в Мінську в п'ятницю заявив, що питання звільнення української льотчиці, народного депутата Надії Савченко є невід'ємною складовою виконання Мінських угод.

"Особливо гостро стояло питання звільнення нашої льотчиці Надії Савченко: це невід'ємна складова виконання Мінських угод. На цьому наголосив і спеціальний представник нинішнього голови ОБСЄ Мартін Зайдік", - написала прес-секретар представника України в групі, другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми Дарина Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, на засіданні українська сторона вкотре поставила питання звільнення українських заручників і допуску до них фахівців Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), оскільки представники МКЧХ досі не потрапили до військових і цивільних осіб, яких незаконно утримують на не підконтрольній Україні частини Донбасу.

За її словами, експерти СММ ОБСЄ також розцінюють продовження навчання з бойовою стрільбою на не підконтрольній Україні частини Донбасу як пряме порушення досягнутих минулого тижня домовленостей про відмову від проведення навчальних стрільб уздовж лінії зіткнення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ