Політика

Закриття кордонів не вирішить міграційної проблеми - Меркель

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила в четвер в ефірі радіостанції "Міттельдойчер рундфунк", що посилення прикордонного контролю в балканських країнах не допоможе врегулювати проблему з імміграцією.

"Проблема не вирішується шляхом одностороннього прийняття рішення", - сказала канцлер, наголосивши, що необхідна згода всіх 28 країн-членів Європейського союзу.

При цьому А. Меркель згадала про небезпеку, яку становлять для Греції біженці, назвавши ситуацію нестійкою і не довготривалою. "Якщо нам не вдасться досягти домовленостей з Туреччиною, тоді Греція не зможе довгий час витримувати цю тяжкість (біженців - ІФ)", - зазначила А. Меркель.

За її словами, у врегулюванні ситуації з іммігрантами свою роль може відіграти Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, яке, на думку канцлера, має багатий досвід переселення біженців, наприклад, Йорданію та Ліван.

Вона також заявила, що біженців, які накопичилися в Греції, не будуть в примусовому порядку висилати назад до Туреччини, і що кожна людина отримає належне до себе ставлення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ