Політика

Лідер меджлісу заявив про складання списку відповідальних за переслідування та репресії проти кримських татар і українців у Криму

Голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров оголосив про початок складання списку осіб, відповідальних за політичне переслідування та різні репресії стосовно кримських татар і українців в окупованому РФ Криму.

"Починаємо складати "Список Чийгоза" - перелік осіб, відповідальних за політичне переслідування кримських татар і українців, за утримання їх під вартою та інші репресії", - написав Р.Чубаров на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він також закликав читачів своєї сторінки присилати імена та посади претендентів на занесення до списку. "Можна писати прямо тут, а також у приват. Обов'язковим є зазначення прізвища, імені та по батькові особи, пропонованої до зазначеного списку, її посади та коротке обґрунтування", - додав Р.Чубаров.

Заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз - один з обвинувачених у політичній "справі 26 лютого". Його заарештували 29 січня 2015 року в Криму, висунувши звинувачення в організації масових заворушень і участі в них.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ