Політика

Україна розраховує на сприяння ЄК у вирішенні питання розмінування на Донбасі

Єврокомісар з гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Христос Стіліанідес у березні відвідає Україну, серед актуальних питань - допомога в розмінуванні територій Донбасу, повідомила представник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка") Ірина Геращенко.

"У березні Україну відвідає єврокомісар з гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Христос Стіліанідес. Сьогодні під час зустрічі у Брюсселі говорили з паном Христосом про деталі його майбутнього візиту. Детально обговорили гуманітарну ситуацію на сході України. (...) У контексті обговорення ключових гуманітарних проблем на Донбасі розповіла про ситуацію в так званій сірій зоні. І ключова проблема - міни, розмінування, тут ми чекаємо на посилення допомоги від наших партнерів у питаннях розмінування", - написала вона на сторінці у Facebook у вівторок.

За словами І.Геращенко, єврокомісар відзначив погіршення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі.

"Україна відкрита до найтіснішоі співпраці з міжнародними гуманітарними організаціями, натомість робота гуманітарних місій на окупованих територіях заблокована. І це викликає велике занепокоєння і є однією з тем дискусій мінськоі гуманітарноі групи", - також повідомила депутат.

За її словами, Х.Стіліанідес запевнив у тому, що в Єврокомісії стежать за ситуацією в Україні, гуманітарна та безпекова ситуація залишаються в центрі уваги.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ