Політика

Порошенко закликав Яценюка, Шокіна і Ситника не зволікати в питаннях боротьби з корупцією

Президент України Петро Порошенко звернувся з листами до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, генерального прокурора Віктора Шокіна та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, в яких наголосив на неприпустимості випадків неефективних дій у запобіганні корупції та необхідності притягнення до відповідальності виявлених корупціонерів.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба глави Української держави, в листах, зокрема, йдеться про те, що керівники високого рівня - голова Держслужби зайнятості Ярослав Кашуба та заступник директора департаменту державної експертизи Держслужби експертного контролю України Сергій Головатий були затримані співробітниками Служби безпеки України і Генпрокуратури під час одержання хабарів.

Окрім цього, правоохоронці викрили причетність до корупційних дій голови Держслужби експертного контролю Юрія Терещенка - під час обшуку за місцем його проживання було виявлено частину грошових коштів, які було передано напередодні С.Головатому як хабар. Проте затримані чиновники, згідно з судовими рішеннями, вийшли на свободу і поновлюються на посадах.

"Вважаю неприйнятною бездіяльність правоохоронних органів і керівництва уряду. Чиновники, щодо яких є обґрунтовані підозри у здійсненні корупційних злочинів, мають звільнятися з посад або, щонайменше, бути відсторонені від виконання посадових обов’язків на час проведення слідства і суду. Чекаю ефективної та результативної реакції на вказані факти", - йдеться в листі президента.

У прес-службі глави держави зазначили, що напередодні під час засідання Ради регіонального розвитку П.Порошенко наголосив на важливості формування в суспільстві атмосфери нетерпимості до корупції.

"Реальна боротьба з корупцією потребує серйозної допомоги, незважаючи на те, що ми досі маємо проблеми в судовій системі, незважаючи на те, що парламент не проголосував закони, які нарешті зупинять випуск під заставу корупціонерів, особливо тих, хто схоплений на гарячому. Ніхто не має права мати "парасольку", і ключове, за що нам треба боротися, – це довіра громадян", - заявив П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ