Політика

МВФ побоюється, що реформи в Україні будуть принесені в жертву корупційним схемам

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак вважає, що директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард своєю заявою дала чіткий сигнал про те, що через тиск корупціонерів на Кабінет Міністрів МВФ може призупинити кредитування України.

"Тиск корупціонерів і політиканів заважає уряду проводити реформи. Через це виникає загроза згортання програми Міжнародного валютного фонду в Україні", - цитує М. Бурбака прес-служба партії "Народний фронт" у середу.

За його словами, повідомлення К. Лагард чітко вказує на основну причину занепокоєння МВФ - Фонд боїться, що український уряд, парламент і вся держава можуть бути принесені в жертву корупційних схем "популістським політичним проектам".

"Все це відбудеться, якщо антикорупційні органи, нарешті, не почнуть наступ на впливових корупціонерів, які постійно шантажують уряд. МВФ минулого тижня почув, як насправді працюється міністрам-технократам з депутатським корпусом", - зазначив М. Бурбак.

Як повідомлялося, в середу, 10 лютого, К. Лагард. заявила, що МВФ важко продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією. "Я занепокоєна тим повільним прогресом, який демонструє Україна у поліпшенні державного управління, боротьби з корупцією та у зменшенні впливу корисливих інтересів на політику. За відсутності помітних зусиль, надати новий поштовх реформам в управлінні державою та боротьби з корупцією, складно уявити, що програма підтримки МВФ триватиме і буде успішною", – йдеться в заяві голови Фонду, поширеній у середу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ