Політика

Фракція БПП очікує звіту Абромавичуса про роботу

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенко" очікує, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус прийде на засідання фракції і відзвітує про свою роботу, заявляє керівник фракції БПП Юрій Луценко.

"Міністра Абромавичуса б дуже просив прийти на зустріч з фракцією, яка його висунула міністром", - заявив Ю. Луценко журналістам у понеділок у Києві.

За його словами, члени фракції БПП хотіли б поговорити з А. Абромавичусом про роботу міністерства та про його звинувачення на адресу члена фракції.

"Мене особисто не влаштовує ситуація, коли у нас найкращий у світі міністр економіки з найгіршою в Європі економікою", - зазначив Ю. Луценко.

Як повідомлялося, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі А. Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активної протидії проведенню його командою реформ. Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у блокуванні роботи МЕРТ.

У свою чергу, нардеп від БПП В. Кононенко заявив, що йде з посади першого заступника керівника фракції "Блок Петра Порошенка" на період розслідування заяви А. Абромавичуса, а також пропонує главі МЕРТ разом пройти перевірку на детекторі брехні щодо озвучених звинувачень.

4 лютого, після того, як чотири міністра відкликали свої заяви про відставки, міністр А. Абромавичус заявив, що не відкликатиме своєї заяви, і назвав низки умов, за яких він готовий повернутися до роботи міністра.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ