Політика

Заяви РФ про порушення Україною Мінських угод є черговою провокацією - Турчинов

Україна повною мірою виконує Мінські угоди про врегулювання ситуації на сході країни, а заяви російської сторони про їх порушення українською стороною є провокацією, оскільки сама російська сторона продовжує їх порушувати, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Коли російські представники в ООН розповідають, що Україна порушує Мінські угоди, це чергова провокація. Україна виключно послідовно виконує Мінські угоди й усі взяті на себе міжнародні зобов'язання", - сказав О.Турчинов журналістам у Києві в понеділок.

Коментуючи звинувачення російської сторони в тому, що українська армія бере під контроль населені пункти, секретар РНБО зазначив: "Я хочу сказати, що всі міста - українські".

"І питання: що російська армія робить на українській території, і чому вони все роблять для того, щоб зірвати Мінські угоди. Крім того, щодня відбуваються порушення російськими окупаційними військами і підконтрольними їм терористичними угрупованнями Мінських угод, зокрема, йдеться про ведення постійного вогню по українських позиціях із боку російських військ. У нас, на превеликий жаль, не минає і дня, щоб не відбувалися обстріли, зокрема й зі зброї, яка заборонена Мінськими угодами", - зазначив він.

"Україна виконує взяті на себе в Мінську зобов'язання, і всі дії наших Збройних сил відбуваються саме у рамках виконання Мінських домовленостей. Ми розуміємо Мінські угоди як повне звільнення української території від російських загарбників", - наголосив О.Турчинов.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ