Політика

Прокуратура Чехії просить якомога швидше провести слідство у справі нардепа Мартиненка - Лещенко

Народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко стверджує, що прокуратура Чехії направила до Генеральної прокуратури України клопотання про проведення слідчих дій на території України для можливості притягнення народного депутата України Миколи Мартиненка до відповідальності за кримінальне правопорушення.

"Чеська прокуратура просить якомога швидше провести слідчі дії на території України, провести допити, обшуки і виїмку документів, оскільки добігає кінця термін давності цієї кримінальної справи. І для того, щоб вони могли залучити Мартиненка до відповідальності, вони не повинні порушити терміни давності", - повідомив С. Левченко на брифінгу в четвер у Києві.

Він наголосив, що прокуратура Чехії просить Генпрокуратуру України "задовольнити це клопотання в найкоротші терміни", однак, "ця справа в Україні затягується, щоб справу М.Мартиненка було закрито, і він уникнув покарання".

Депутат також повідомив, що, згідно з текстом цього звернення, М.Мартиненка хочуть притягнути до кримінальної відповідальності за хабар.

С. Лещенко нагадав, що неодноразово звертався до генерального прокурора, до Антикорупційного бюро, щоб М.Мартиненко був притягнутий до кримінальної відповідальності за хабарництво та відмивання коштів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ