Політика

У Брюсселі 16 грудня відбудеться міні-саміт ЄС щодо України - Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив, що 16 грудня Європейський Союз розгляне низку питань, пов'язаних з Україною.

"Ми прийняли рішення і домовилися з президентом Єврокомісії та президентом Європейської ради про те, що 16 грудня відбудеться міні-саміт за участю обох президентів, ключових єврокомісарів, де буде розглянуто не лише питання безвізового режиму, а й питання введення поглибленої та всеосяжної ЗВТ із 1 січня 2016 року", - сказав президент в інтерв'ю українським телеканалам, показаному в неділю ввечері.

За його словами, досягнуто домовленості з низки важливих питань стосовно торгівлі та енергетики, зокрема питання "Північного потоку-2".

Що стосується продовження санкцій щодо РФ, то П.Порошенко упевнений в ухваленні такого рішення європейською стороною.

"Я думаю, якщо не станеться нічого екстраординарного, якщо Росія раптом не прийме рішення про виведення своїх військ, передачу під український контроль не контрольованої (Україною - ІФ) ділянки кордону, звільнить усіх заручників, не забезпечить повної імплементації Мінських угод, зокрема гуманітарної, соціально-економічної складової, то рішення щодо продовження санкцій буде прийнято", - сказав він.

Раніше П.Порошенко повідомив, що 16 грудня відбудеться його візит до Брюсселя.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ