Політика

Україна використовує членство в Радбезі ООН для розслідування трагедії Боїнга МН17 - Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час аудієнції з королем Нідерландів Віллемом-Олександром висловив співчуття рідним і близьким жертв трагедії літака рейсу MH17 і запевнив в активній співпраці щодо розслідування всіх обставин цієї катастрофи Нідерландам і притягнення винних до відповідальності, повідомляє прес-служба глави держави.

"Україна буде надійним адвокатом жертв трагедії малайзійського Боїнга МН17 і використає непостійне членство в Раді Безпеки ООН, щоб тримати це питання серед ключових тем порядку денного РБ ООН", - наголосив П.Порошенко.

Окрім цього президент висловив вдячність Нідерландам за політичну підтримку, солідарність і практичну допомогу Україні в протидії зовнішній агресії, а також на шляху розвитку європейської держави.

П.Порошенко повідомив про прогрес України в контексті реформ і висловив готовність до подальшого поглиблення партнерства з Королівством Нідерланди.

Глава держави наголосив на важливості, яку український народ надає питанню безвізового режиму з Європейським Союзом.

Президент запросив короля Нідерландів відвідати Україну з візитом у зручний для нього час.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту було 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадяни Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великої Британії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ