Політика

Адміністративний окружний суд підтвердив перемогу Юрія Вілкула на виборах мера Кривого Рогу

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у четвер підтвердив результати виборів міського голови в Кривому Розі і перемогу Юрія Вілкула.

"Це вже другий суд, який підтверджує перемогу Юрія Вілкула. Попередній суд був чотири дні тому і він також залишив рішення міськвиборчкому в силі. Представники переможеного кандидата – Юрія Милобога - вже вдруге подавали позови за скаргами, які були написані після офіційного оголошення результатів. Тоді як під час виборів не було подано жодної скарги та акту", - йдеться в повідомленні прес-служби виборчого штабу Ю. Вілкула.

За даними штабу Ю. Вілкула, результати виборів були підтверджені і міжнародними спостерігачами, і результатами паралельного підрахунку голосів, які проводили "Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Батьківщина" і Радикальна партія. Подані скарги Ю. Милобога на нібито порушення не підтверджені ні фото-, ні відеоматеріалами.

На сьогодні вже третій день триває засідання ще одного, третього суду – Дніпропетровського адміністративного апеляційного, також ініційоване представниками Ю. Милобога.

"Вони намагаються оскаржити рішення першого суду – Дніпропетровського окружного адміністративного, який визнав вибори законними. На засіданні суду в середу, що тривало під час засідання Верховної Ради, були присутні віце-спікер парламенту Оксана Сироїд і Семен Семенченко з фракції "Самопоміч", - йдеться в повідомленні.

Рішення Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду очікується ввечері в четвер. Відповідно до закону про вибори, воно буде остаточним.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ