Політика

ЄС, Молдова й Україна уклали угоду про розширення Меморандуму про взаєморозуміння щодо прикордонних і митних питань

Європейський союз, Молдова і Україна в середу, 25 листопада, уклали угоду, що передбачає зміцнення співпраці в прикордонних і митних питаннях, повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

"Угода передбачає розширений мандат, що доповнює Меморандум про взаєморозуміння, яким була заснована Місія ЄС із прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM), а також її продовження ще на 24 місяців", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі наголосили, що новий мандат забезпечить допомогу у впровадженні аспектів Угод про асоціацію Україна-ЄС і Молодова-ЄС, що стосуються прикордонних і митних питань, а також підтримку у впровадженні Угод про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі, підписаних обома країнами в 2014 році.

"Він забезпечить, зокрема, застосування підходів, що відповідають стандартам ЄС у прикордонних, митних і податкових питаннях, а також поради експертів прикордонним службам, митним службам та іншим відповідним державним установам", - зазначають у Представництві ЄС.

Угода була підписана від імені Єврокомісії генеральним директором у справах сусідства і переговорів з питань розширення ЄС Крістіаном Даніелсоном від імені України заступником Міністра закордонних справ Оленою Зеркаль, від імені Молдови послом Молдови при ЄС Євгеном Карасем.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ