Політика

Глава МЗС Данії допустив можливість збільшення обсягу технічної допомоги Україні

Міністр закордонних справ і розвитку Данії Крістіан Єнсен допустив можливість збільшення обсягу інвестицій в Україну та технічної допомоги українським реформам.

Як повідомляє в суботу прес-служба МЗС України, під час переговорів з главою МЗС України Павлом Клімкіним у Данії К. Єнсен "відзначив результативність впроваджуваних в Україні реформ і послідовне співробітництво уряду України з міжнародними фінансовими організаціями, що, зокрема, дозволяє данській стороні планувати розширення інвестиційної присутності датських фондів в Українській державі, збільшувати обсяги технічної допомоги реформам".

Як наголошується, під час бесіди міністри також обмінялися думками щодо активізації в 2016 році політичного діалогу України та Данії за рахунок двосторонніх візитів на високому та найвищому рівнях, зокрема проведення першого в історії дипломатичних відносин офіційного візиту до України прем'єр-міністра Данії Ларса Лекке Расмуссена.

"Сторони погодилися, що висока динаміка політичних контактів має бути позитивним сигналом для відновлення обсягів двосторонньої торгівлі та інвестицій", - ззаначено в повідомленні МЗС.

Згідно з інформацією українського зовнішньополітичного відомства, датська сторона також підтвердила завершення виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності міжурядової угоди про внесення змін до угоди про спрощення оформлення віз у контексті розвитку двосторонньої договірно-правової бази та лібералізації візового режиму Україна-ЄС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ