Політика

Порошенко розраховує на перезавантаження місцевих органів влади після виборів

Президент України Петро Порошенко сподівається на перезавантаження місцевих органів влади після проведення місцевих виборів у країні.

"Зараз завершується повне перезавантаження влади після президентських та парламентських виборів. Президент був переобраний новий, парламент оновився майже на 60%, і я також сподіваюся на те, що відбудеться таке саме перезавантаження і місцевих органів влади. І вже нові обрані представники народу здійснюватимуть владні повноваження", - сказав він на зустрічі з керівниками моніторингових міжнародних місій зі спостереження за місцевими виборами в п'ятницю в Києві.

Глава держави наголосив на важливості того, щоб у кожній місцевій раді було створено проукраїнську коаліцію.

"У нас є дуже важлива характеристика демократичності виборчого процесу: ніхто вам за день до виборів не скаже, кого буде обрано. Неможливо зараз передбачити, і я думаю, що це набагато краще, ніж коли в тоталітарних країнах уже без виборів можна передбачити, хто в результаті цих псевдовиборів може або отримає відповідні владні повноваження", - пояснив П.Порошенко.

При цьому президент висловив сподівання, що сили, які прагнуть до дестабілізації ситуації всередині держави, не отримають підтримки громадян на місцевих виборах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ