Політика

Заступник голови ЦВК здивований тим, що друкування бюлетенів у Маріуполі доручили друкарні Ахметова

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера здивований тим, що виготовлення бюлетенів для виборів депутатів міської ради та мера Маріуполя доручено друкарні, власником якої є бізнесмен Рінат Ахметов.

"Щодо Маріуполя – там дійсно є проблема. Я, чесно кажучи, не розумію, як комісія могла прийняти рішення про друк бюлетенів саме на цьому підприємстві, а не будь-якому іншому. Адже є ще Харків, Запоріжжя, Бердянськ, де можна було спокійно це зробити", - заявив А. Магера в ефірі "5 каналу" у вівторок уранці.

"Тим більше, що мене трошки дивує, що ця комісія (Маріупольський міськвиборчком зараз розташований у будівлі Палацу Металургів – ІФ) перебуває в приміщенні власника, який також є власником підприємства із виготовлення бюлетенів. Є багато питань, які у мене викликають подив", - додав він.

Як повідомляє новинний портал "Маріуполь", у понеділок громадські активісти та представники восьми партій Маріуполя пікетували друкарню "Приазовський робочий", в якій друкуються виборчі бюлетені для виборів кандидатів міськради та у мери Маріуполя.

Активісти заявляють, що ніхто не знає, скільки бюлетенів буде надруковано, і побоюються, що зайві надруковані бюлетені будуть використані для фальсифікації результатів виборів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ