Політика

Олланд прийняв запрошення Порошенка відвідати Україну з офіційним візитом

Президент України Петро Порошенко провів у Парижі двосторонню зустріч із президентом Франції Франсуа Олландом.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", президент Франції, звертаючись до українського колеги, сказав: "Гарантую, що ми тут ніч проводити не будемо".

Ф. Олланд зазначив, що ця зустріч "відбувається вже в іншому форматі", ніж попередня, маючи на увазі перемир'я, встановлене на Донбасі.

Зустріч президентів України і Франції почалася одразу після прибуття П. Порошенка до Єлісейського палацу, де у п'ятницю відбудеться саміт лідерів країн "нормандського формату".

Водночас, як і раніше немає ясності щодо можливої двосторонньої зустрічі президента України з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом РФ Володимиром Путіним.

У свою чергу, як повідомила прес-служба глави Української держави, П. Порошенко під час зустрічі з Ф. Олландом заявив: "Відносини України і Франції перебувають на найвищому рівні за всі часи незалежності".

Співрозмовники обговорили ситуацію в окупованих Донбасі і Криму та скоординували позиції перед переговорами у "нормандському форматі".

"Президенти України та Франції відзначили необхідність реформування Ради безпеки ООН. Співрозмовники обговорили питання безвізового режиму для українців, а також домовилися про проведення українсько-французького інвестиційного форуму в листопаді цього року", - йдеться в повідомленні.

Також П. Порошенко запросив Ф. Олланда відвідати Україну з офіційним візитом. Президент Франції пристав на цю пропозицію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ