Політика

Порошенко і Маргвелашвілі впевнені, що Україна і Грузія відновлять територіальну цілісність

Президент України Петро Порошенко і президент Грузії Георгій Маргвелашвілі в телефонній розмові обговорили підтримку суверенітету і територіальної цілісності країн в межах міжнародно визнаних кордонів.

"Співрозмовники висловили впевненість, що Україна і Грузія обов'язково відновлять свою територіальну цілісність", - повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками телефонної розмови двох президентів.

П.Порошенко високо оцінив послідовну і всебічну підтримку Грузією України, а також підтвердив незмінну позицію Української держави у вирішенні конфлікту на території Грузії на основі принципів і норм міжнародного права, підтримку суверенітету і територіальної цілісності країни в рамках міжнародно визнаних кордонів.

У свою чергу президент Грузії висловив солідарність і підтримку українців. "У Грузії мало тем, щодо яких ми погоджуємося. Але всебічна підтримка України і Вашого народу консолідувала грузинське суспільство", - заявив Г.Маргвелашвілі.

Президент України висловив вдячність за надання гуманітарної допомоги, сприяння в реабілітації на території Грузії дітей із зони АТО, а також поранених українських бійців. "Це позиція партнера і друга", - заявив П.Порошенко.

За інформацією прес-служби, співрозмовники обговорили питання двосторонніх відносин між Україною та Грузією, зокрема підкресливши важливість актуалізації співпраці у форматі ГУАМ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ