Політика

Глава МЗС Данії висловив підтримку захисту територіальної цілісності й суверенітету України

Міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен вважає анексію Росією Криму і збройну агресію на Донбасі тестом для Європи на верховенство права.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів за результатами зустрічі прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і керівника зовнішньополітичного відомства Данії, К.Єнсен висловив підтримку справі захисту територіальної цілісності й суверенітету України.

"Він зазначив, що сьогодні вирішальний момент для Європи: або переможе верховенство права, або верховенство сили", - зазначено в повідомленні.

Співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей, проблемні питання, з якими зіткнулися країни ЄС у зв'язку з переміщенням біженців із Сирії та країн Близького Сходу. Окремо обговорювали питання двосторонньої співпраці на міжнародній арені - у рамках ООН, ЄС та інших міжнародних організацій.

А.Яценюк висловив вдячність за відчутну і дієву допомогу з боку датських партнерів у проведенні реформ в Україні, а також гуманітарну й фінансову допомогу, яка надається країні для забезпечення медикаментами, оздоровлення дітей військовослужбовців із зони АТО, тимчасово переміщених осіб.

К.Єнсен відзначив істотний і помітний прогрес України у внутрішніх перетвореннях і економічних реформах. Окремо він вказав на успіх у створенні сучасної патрульної поліції європейського зразка.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ