Політика

Глави МЗС "нормандського формату" підтримують швидке досягнення домовленості про відведення танків і гармат калібром до 100 мм і мінометів до 120 мм – МЗС України

Глави Міністерств закордонних справ України, Німеччини, Франції, Росії на зустрічі в "нормандському форматі" в Берліні погодились про необхідність якнайшвидшого досягнення домовленості щодо відведення танків, гармат калібром до 100 мм і мінометів до 120 мм від лінії розмежування на Донбасі, повідомляє прес-центр МЗС України в неділю.

"Сторони погодилися щодо важливості якнайшвидшого досягнення домовленості стосовно відведення танків, гармат калібром до 100 мм та мінометів калібром до 120 мм за посиленого моніторингу та верифікації з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, зокрема шляхом створення постійно діючих пунктів Місії вздовж лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.

У відомстві також зазначають, що українська сторона наголосила на необхідності забезпечення повного і безперешкодного доступу СММ до всієї території ОРДЛО, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону. Важливим є дотримання послідовного підходу у відведенні легенів, а також ефективне завершення відведення важкого озброєння.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ