Політика

Рішення Конституційної комісії щодо судової реформи буде винесено на всенародне обговорення - Порошенко

Рішення Конституційної комісії з судової реформи буде винесено на всенародне обговорення і направлено до Венеціанської комісії, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Це рішення, як документ Конституційної комісії, кардинально відрізняється від попередніх документів про зміни до Конституції в частині децентралізації", - сказав П.Порошенко, виступаючи на засіданні Конституційної комісії в п'ятницю.

За словами президента, це рішення має три особливості. "Особливість перша: після рішення Конституційної комісії я запропоную детальне і ретельне обговорення цього рішення, перш ніж я його підпишу і направлю до Верховної Ради", - сказав він.

На переконання П.Порошенка, це буде правильним рішенням, оскільки потрібен час для того, щоб поінформувати суспільство і "почути зворотний зв'язок".

Друга особливість, за словами президента, полягає у направленні цього рішення в Європейську комісію "За демократію через право" (Венеціанська комісія). "Я просив би, щоб рішення Конституційної комісії було направлено до Венеціанської комісії, щоб ми отримали позиції Венеціанської комісії, наскільки враховано рекомендації", - сказав глава держави.

За словами П.Порошенка, третя позиція є його особистою. "Я вважаю, що український народ чекає від цих змін до Конституції абсолютно рішучого оновлення судової гілки влади", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ