Політика

Путін – перший, хто проти децентралізації України, заявляє Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія і її президент Володимир Путін проти внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади.

"Хто перший проти наших змін до Конституції? Путін. Росія. Вона хоче, щоб ми з нею узгоджували, як нам робити децентралізацію. Вибачте, я не дозволю, щоб Конституція писалася ззовні", - заявив П. Порошенко в суботу під час зустрічі з представниками територіальних громад у Києві.

"Якщо зміни не подобаються Росії, значить, ми йдемо правильним шляхом", - заявив президент України.

П. Порошенко нагадав, що за останній тиждень він провів низку зустрічей, зокрема з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером та ін.

"Вчора остання розмова була з віце-президентом США Джо Байденом. Знаєте, що об'єднує ці розмови? Заява всієї світової проукраїнської коаліції про один, точніше про два моменти: перше, ми підтримуємо Україну у виконанні Мінських домовленостей і наполягаємо на всіх взятих на себе зобов'язаннях. І пункт другий – ми твердо вітаємо конституційну реформу України в частині децентралізації. Наголошую - лише одна країна проти", - сказав П. Порошенко.

Еще по теме

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ