Політика

Єврокомісія підтримує результати переговорів України з комітетом кредиторів про реструктуризацію боргу – Юнкер

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер привітав досягнення Україною та комітетом міжнародних кредиторів домовленостей про реструктуризацію держборгу.

"Ми вітаємо завершення цих фінансових переговорів сьогодні, і сподіваємося, що Україна дедалі більше продовжуватиме процес реформ, реалізація яких вже почалася. Ми дуже задоволені, що ці переговори завершені", - сказав Жан-Клод Юнкер у четвер на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції в Брюсселі.

У свою чергу, П. Порошенко на прес-конференції додав, що досягнуті під час переговорів з комітетом міжнародних кредиторів рішення є єдиними для всіх кредиторів України, зокрема і для Росії.

"Вчора мені про це доповіла міністр фінансів України Н.Яресько. Ми вийшли на узгодження умов реструктуризації, списуються понад 3,8 млрд доларів боргу, дається відстрочка у виплаті тіла боргу на чотири роки, забезпечується поточний рівень оплати відсотків (7,75%) і ці умови мають бути єдиними для всіх, зокрема й РФ", - сказав П. Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ