Політика

Ціілковита імплементація мінських угод допоможе припинити конфлікт в Україні – держсекретар США

Державний секретар США Джон Керрі від імені президента США Барака Обами і американського народу привітав українців з наступаючим Днем незалежності України.

"Я впевнений, що дружба між нашими країнами зростатиме. Разом ми будемо обстоювати право громадян на вибір вашого власного шляху, вільного від зовнішнього примусу. Разом ми будемо домагатися припинення конфлікту і кровопролиття шляхом повної імплементації мінських протоколів. І разом ми доб'ємося того, щоб Україна змогла і далі продовжувати важливу роботу зі зміцнення своїх політичних, економічних і культурних інституцій", - йдеться у привітанні, розміщеному на офіційному сайті посольства США в Україні.

Дж.Керрі нагадав, що з 1991 року США підтримували зусилля українців з розбудови сильної, стабільної та демократичної держави, і, незважаючи на величезні труднощі, ви зробили значні успіхи у цьому напрямку".

"Ви повстали проти деспотичного режиму, корумпованої бюрократії та агресивного сусіда - все в ім'я вільного, демократичного і процвітаючого майбутнього... Америка особливо підтримує прагнення України до проведення внутрішніх реформ", - наголосив держсекретар США.

Він також зазначив, що стійкість українців подарувала їм друзів і шанувальників у всьому світі, зокрема в США.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ