Політика

Глави МЗС України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії наступного тижня обговорять у Радбезі ООН катастрофу малайзійського "Боїнга" - Кулеба

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наступного тижня візьме участь в обговоренні Радою безпеки ООН питання створення міжнародного трибуналу щодо авіакатастрофи малайзійського "Боїнга", повідомив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

"Створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у знищенні рейсу MH-17 - один із пріоритетів нашої зовнішньої політики. Росія не полишає спроб відвести процес у неправдивому напрямку. Але ми спільно з нашими партнерами працюємо, щоб цього не сталося і справедливість узяла гору", - сказав Д.Кулеба агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, в цьому засіданні візьмуть участь також глави МЗС Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

Авіакатастрофа літака Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама до Куала-Лумпура, сталася 17 липня 2014 року на сході Донецької області, в районі збройного протистояння. На борту перебували 298 людей - 283 пасажира та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

16 липня поточного року Верховна Рада ухвалила постанову, в якій звертається до ООН та світової спільноти з проханням підтримати створення міжнародного трибуналу для судового переслідування винних в аварії малайзійського "Боїнга" на сході України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ