Політика

У разі ескалації на Донбасі ціна для Росії зросте – Нуланд

За умови ескалації ситуації на Донбасі США готові посилити тиск на Російську Федерацію і так звані ДНР і ЛНР, наголошує помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд.

"Ми чітко дали зрозуміти, що санкції залишаться в силі, доки Мінські домовленості не буде повністю виконано. Але ми також дали зрозуміти, що в разі ескалації насильства ми готові посилити тиск на Росію", - сказала вона в інтерв'ю програмі "Шустер Live" в п'ятницю ввечері.

В.Нуланд нагадала, що США надають Україні військову допомогу. "До цього моменту США надали близько $150 млн у рамках надання військової допомоги та підготовки військовослужбовців. Ми сподіваємося, що цей тиск і потенціал, що наростає, змусять Росію і керовані нею сили в Донецьку і Луганську виконати взяті ними зобов'язання. В іншому разі ціна для них зросте", - заявила вона.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи буде ця ціна виражатися як в економічному, так і у військовому плані, помічник держсекретаря США сказала: "Ми не виключаємо ніяких можливостей".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ