Політика

Органи рибінспекції реформують за прикладом поліції - глава Держрибагентства

Реформа органів рибінспекції України передбачає ліквідацію старої і створення нової структури, запуск якої очікується в грудні 2015 року, повідомив глава Державного агентства рибного господарства (Держрибагентства) України Ярема Ковалів.

"У нас є шанси вийти наступного тижня на засідання Кабміну з документом, який передбачає повну ліквідацію чинної структури і створення абсолютно нової", - сказав він під час презентації концепції реформування рибної галузі України в Києві в четвер.

"Якщо ми запустимо процедуру ліквідації старої та створення нової структури найближчими місяцями, то вже від початку грудня 2015 року ми очікуємо запуск роботи нової структури", - додав він.

Органи рибоохорони буде реорганізовано шляхом ліквідації територіальних управлінь і створення територіальних підрозділів без статусу юридичної особи, зокрема за бассейним принципом.

Планується, що буде набрано новий склад інспекторів за конкурсом і новими критеріями, проведено навчання із залученням міжнародних фахівців, заробітна плата інспекторів буде збільшена мінімум до 4 тис. грн з 1,5 тис. грн завдяки оптимізації штату.

"Це орган, у якому 1,7 тис. працівників, з них рибінспекторів, які працюють безпосередньо на воді - близько 400 осіб. Дуже велика кількість адміністративного персоналу", - зазначив Я. Ковалів.

У планах Держрибагентства скоротити кількість працівників рибінспекції до 800, частка рибінспекторів буде збільшена до 85% з 35%.

Крім того, планується оновлення матеріально-технічної бази органів рибохорони.

"У нас тривають переговори з одним з міжнародних банків, уже обумовлена можливість їх участі в наданні нам матеріально-технічного забезпечення органів рибінспекції. Це нові човни, нове обладнання. Попередньо планується, що до кінця року ми з ними підпишемо договір. Зараз триває активне обговорення деталей проекту", - повідомив Я.Ковалів.

За словами глави Держрибагентства, також є попередні домовленості з Міністерством внутрішніх справ про надання допомоги, принаймні консультаційної, щодо впровадження реформи, аналогічної до реформи міліції шляхом створення груп поліції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ