Політика

Ірландія виступає проти скасування санкцій до РФ та за консолідовану підтримку України з боку ЄС - глава МЗС

Ірландія виступає за збереження консолідованої позиції країн ЄС щодо підтримки України і проти скасування санкцій стосовно РФ, повідомив міністр закордонних справ і торгівлі Ірландії Чарльз Фланаган.

"Міністр закордонних справ Ірландії Чарльз Фланаган наголосив на необхідності збереження консолідованої позиції країн ЄС щодо підтримки України в умовах триваючої російської агресії", - йдеться в повідомленні на порталі уряду за підсумками переговорів 16 липня міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з ірландським міністром.

Глава ірландського зовнішньополітичного відомства також наголосив, що скасування введених ЄС санкцій проти РФ можливе лише за підсумками повної імплементації Москвою Мінських домовленостей.

Крім того, Ч.Фланаган підтвердив готовність Ірландії розвивати та поглиблювати двосторонню взаємодію з Україною, надавати необхідну підтримку в проведенні розпочатих реформ.

У свою чергу, П.Клімкін висловив вдячність Ірландії за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, поінформував про перебіг подій на Донбасі. Учасники зустрічі відзначили важливу роль моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, висловилися за необхідність її зміцнення та розширення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ