Політика

Проект Трастового фонду за участю Словенії важливий для розмінування уздовж лінії зіткнення та поблизу Широкиного - Порошенко

Президент України Петро Порошенко відзначає важливість проекту Міжнародного трастового фонду (ITF) за участю Словенії з розмінування на сході України.

"Співрозмовники обговорили проект з розмінування на сході України, який впроваджується за підтримки Міжнародного трастового фонду (ITF) з підвищення гуманітарної безпеки", – повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками його зустрічі із заступником прем'єр-міністра - главою МЗС Словенії Карлом Ер’явцем у вівторок у Києві.

"Проект Трастового фонду за участі Словенії з врахуванням вашого досвіду є дуже важливий для розмінування вздовж лінії зіткнення та поблизу Широкиного", - наголосив президент.

П.Порошенко висловив вдячність Словенії за чітку позицію солідарності та підтримки України в її боротьбі проти російської агресії, зокрема за підтримку у рамках Європейського Союзу. К.Ер’явец, у свою чергу, зазначив: "Словенія підтримує Україну, її суверенітет і незалежність".

Крім того, за його словами, Словенія підтримує Україну на її євроінтеграційному шляху. "Ми також підтримуємо лібералізацію візового режиму. Сподіваюся, що до кінця року необхідні процедури буде завершено", - сказав К.Ер’явец. Президент України подякував йому за таку позицію.

Співрозмовники також звернули увагу на велику кількість напрямів співпраці, зокрема у рамках міжнародних організацій. Президент зазначив, що Україна розраховує на підтримку Словенії на виборах до складу непостійних членів Ради безпеки ООН на період 2016-2017 рр. "Ми маємо величезний потенціал в економічній, політичній, культурній і гуманітарній сферах", - зазначив П.Порошенко.

За його словами, Україна також вдячна Словенії за допомогу в організації відпочинку українських дітей, зокрема дітей, батьки яких загинули або були поранені під час подій на Майдані, а також під час АТО. Президент закликав Словенію розглянути можливість реабілітації поранених українських військових.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ