Політика

Квіташвілі запропонував призначити головою Держслужби з ліків та контролю за наркотиками екс-голову НЕР Держлікслужби Гур’єва

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі запропонував прем'єр-міністру Арсенію Яценюку призначити головою Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками Сергія Гур’єва, який із 2011 року очолював Науково-експертну раду (НЕР) Держлікслужби з питань держреєстрації медвиробів.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в асоціації "Виробники ліків України" (АПЛУ), така інформація міститься у відповіді секретаріату Кабінету Міністрів на запит АПЛУ.

Водночас, як повідомив С.Гур’єв агентству "Інтерфакс-Україна", він брав участь у конкурсі на посаду голови держслужби, проте не має інформації про те, що саме його кандидатуру подав міністр охорони здоров'я на розгляд А.Яценюку.

"Це плітки. Я такої інформації не маю", - сказав він.

С.Гур’єв також уточнив, що, перебуваючи на посаді голови НЕР, він не був причетний до реєстрації лікзасобів, оскільки цей орган ухвалював рішення лише про реєстрацію медвиробів.

Згідно з положенням про НTH, його завданнями є, зокрема, підготовка рекомендацій щодо реєстрації (перереєстрації) медичних виробів в Україні, проведення додаткових експертиз (випробувань) медвиробів у разі потреби, анулювання або призупинення дії свідоцтва про держреєстрацію медвиробів.

Як повідомлялося, Кабмін 4 березня 2015 року звільнив з обійманої посади голову Держлікслужби Михайла Пасічника за угодою сторін. МОЗ оголосило відкритий конкурс на посаду голови Держлікслужби 6 травня.

На зазначену посаду подали заявки понад 30 кандидатів, зокрема й екс-глава служби М.Пасічник, керівники кількох місцевих підрозділів Держлікслужби, громадських організацій.

Деякі громадські організації назвали відбір кандидата без участі громадськості непрозорим.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ