Політика

До кінця червня Конституційна комісія має погодити остаточний проект змін до Основного закону - Мусіяка

Засідання Конституційної комісії може відбутися наступного тижня, підготовка законопроекту про внесення змін до Основного закону в профільній комісії має завершитися до кінця червня, заявляє заступник голови Конституційної комісії Віктор Мусіяка.

"Ми маємо до кінця червня завершити процес (підготовки законопроекту про внесення змін до Основного закону - ІФ) у самій Конституційній комісії, президент має передати до Верховної Ради і завершити цей процес, відомо яким чином", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

На думку В.Мусіяки, в першому читанні проголосувати зміни до Конституції на поточній сесії парламенту можливо, якщо на те є воля.

Водночас він зазначив, що важливі зміни до Основного закону не лише в частині децентралізації, а й з питань правосуддя, а також прав людини, над якими також працюють у Конституційній комісії.

"Усі три напрями дуже важливі... Особливо якщо не чіпати і не намагатися протягом цієї сесії підготувати зміни та ухвалити їх щодо судоустрою, щодо правосуддя, тоді з правосуддям триватимуть усі ці проблеми", - пояснив експерт.

За словами В.Мусіяки, близько місяця не проводила засідань Конституційна комісія, і тривалий час не збиралася робоча група з децентралізації.

Він також зазначив, що обговорення показало, що "є неоднозначне сприйняття низки положень".

"Я так розумію, там йдуть процеси, які поки що нам невідомі", - додав заступник голови Конституційної комісії.

Крім того, В.Мусіяка повідомив, що наступного тижня може відбутися засідання комісії.

"Дуже важливо, що контроверсійні речі, за якими, напевно, ще зводять позиції президента і якихось політичних сил, вони мають бути заявлені. І ми маємо приймати щодо них рішення. Інакше процес стає схожим на підходи, які були раніше", - сказав експерт.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ