Політика

ВР схвалила законопроект про проведення негласних слідчих дій проти суддів і правоохоронців за межами юрисдикції органів слідства

Верховна Рада України має намір створити механізм, що дозволяв би розгляд подань про дозвіл на проведення негласної слідчої дії за межами територіальної юрисдикції органу досудового розслідування, що здійснює досудове розслідування.

За законопроект "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, що стосуються негласних слідчих дій щодо працівників суду і правоохоронних органів" №2500 у першому читанні на засіданні у вівторок проголосували 252 народних депутати.

Згідно з законопроектом, передбачається розглядати подання про дозвіл на проведення негласної слідчої дії за межами територіальної юрисдикції органу досудового розслідування у разі, якщо воно стосуватиметься судді, працівника суду або правоохоронного органу та/або стосується приміщення суду або правоохоронного органу.

За словами автора законопроекту, лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка, ухвалення цього закону сприятиме більш ефективній боротьбі з корупцією.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ