Політика

Україна і Туркменістан створять торгові будинки

Україна і Туркменістан можуть створити торгові будинки, що сприятимуть розвитку торговельних відносин між двома країнами, особливо у сфері малого і середнього бізнесу.

Згідно з повідомленням Мінрегіону України, таких домовленостей досягнуто на засіданні четвертої спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного, культурно-гуманітарного співробітництва в п'ятницю.

Українську делегацію на переговорах очолив віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Зубко.

За підсумками засідання він і заступник голови Кабінету Міністрів Туркменістану Баймират Ходжамухаммедов підписали протокол. У документі наголошується, що одним з найважливіших пріоритетів українсько-туркменських економічних відносин є співробітництво в нафтогазовій, хімічній і енергетичній галузях.

"Між концернами нафтогазового комплексу Туркменістану і компаніями України здійснюється активне співробітництво із закупівлі трубної продукції, нафтогазового обладнання, а також із проектування та будівництва нафтогазових об'єктів", - констатується в документі.

Р. Зубко під час зустрічі з президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим обговорив широкий спектр питань міждержавного співробітництва, а також можливості нарощування взаємодії в торговельно-економічній, паливно-енергетичній та гуманітарній сферах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ