Політика

"Батьківщина" пов'язує повідомлення в ЗМІ про начебто фінансування ЗЕБ президентської кампанії Тимошенко її позицією щодо тарифів

У партії "Батьківщина" заявляють про спроби дискредитації її лідера Юлії Тимошенко у зв'язку з позицією екс-прем'єра в питаннях тарифів та індексації.

"Сьогодні кілька поважних інтернет-видань вийшли з розгорнутими повідомленнями, які містять інформацію про те, що нібито у президентській кампанії 2010 року Юлією Тимошенко використовувалися кошти, надані російським Зовнішекономбанком. Безапеляційні звинувачення у заголовках цих повідомлень жодним чином не підтверджені власне текстами, які рясніють словами "припускають", "за даними джерел близьких до..." тощо", - йдеться в заяві "Батьківщини", оприлюдненій у середу.

"Партія "Батьківщина" розцінює такі публікації як наслідок ефективної та успішної боротьби Юлії Тимошенко за ринкові, а не корупційні комунальні тарифи, за індексацію соціальних виплат, що є прямим законодавчим обов’язком уряду, а також – як результат позиції фракції партії "Батьківщина" у Верховній Раді щодо протидії корупційному лобізму, критику безвідповідальної кадрової політики та низки інших політичних ініціатив партії, спрямованих на унеможливлення мародерства та здирництва високопосадовців", - йдеться в заяві.

У документі зазначено, що автори публікації посилаються у своїх гіпотезах на відомого підприємця та громадського діяча Сергія Таруту, водночас наводячи в тексті його слова, якими він однозначно спростовує ці припущення: "Тарута заперечує використання грошей від продажу ІСД у політичних цілях". "Тимошенко про угоду нічого не знала, ми нікому не повідомляли. Лише в грудні 2009 року ми поінформували про неї наших кредиторів", - стверджує він у матеріалі.

"Таким чином, вочевидь, робиться розрахунок на те, що читач не вивчатиме досконально текст повідомлення, а запам’ятає його заголовок, і видання у такий маніпуляційний спосіб уникне судового позову та необхідності спростовувати наклеп, зведений на народного депутата України Юлію Тимошенко", - наголосили в партії.

У заяві також зазначено, що Ю.Тимошенко не вперше відчуває на собі ненависть і підступність "сильних світу", спричинені її послідовною боротьбою за суспільну справедливість та ефективність української влади. "Прийоми, які застосовуються проти неї зараз, нічим не відрізняються від тих, що використовували Ющенко-Янукович", - йдеться в заяві.

У політсилі назвали метушнею подібні спроби дискредитації та запевнили, що "Батьківщина" продовжить боротьбу за гідне життя українського народу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ