Політика

Комітет з євроінтеграції пропонує ВР щомісяця заслуховувати Кабмін стосовно виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС

Керівник парламентського комітету з питань євроінтеграції Ірина Геращенко ("Блок Петра Порошенка") пропонує Верховній Раді раз на місяць заслуховувати уряд із питань лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

"Ми звертаємося до керівництва парламенту з проханням, щоб ми у рамках години запитань до уряду раз на місяць заслуховували уряд, як ми виконуємо план дій у питаннях лібералізації візового режиму", - заявила вона на засіданні парламенту в середу.

Депутат також повідомила, що підготовлено проект постанови, який вона попросила включити до порядку денного в четвер, про парламентські слухання з питання лібералізації візового режиму та отримання Україною безвізового режиму з країнами ЄС.

За її словами, в постанові буде визначено конкретні терміни, що має зробити уряд до кінця року, щоб Україна отримала безвізовий режим.

І.Геращенко нагадала, що згідно із звітом Європейської Комісії з моніторингу виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму Україна виконала лише дві позиції, вісім позицій майже виконано, а чотири виконано лише частково.

"На жаль, уряд затягує за кількома ключовими позиціями, за якими ми мали б досягти значного прогресу. Лише дві позиції ми виконали безумовно, щодо восьми у нас є прогрес - майже виконали, а щодо чотирьох відзначається лише частковий процес", - наголосила вона.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ