Політика

ВР звільнила від ПДВ імпорт товарів для виробництва оборонної продукції - закон

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до статті 197 Податкового кодексу щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на поставку продукції оборонного призначення.

За ухвалення законопроекту №1694 у четвер проголосували 227 народних депутатів.

Згідно з ухваленим законом, звільняються від оподаткування операції з ввезення на територію України у митному режимі імпорту товари, визначені частиною 6 статті 287 Митного кодексу, що призначені для використання у виробництві продукції оборонного призначення, якщо таку продукцію замовляє державний замовник, визначений Кабінетом Міністрів.

Закон передбачає, що у разі нецільового використання товарів, визначених зазначеною статтею Митного кодексу, платник податку збільшує податкові зобов'язання за результатами податкового періоду, на який припадає порушення, на суму податку, що має бути сплачена в момент ввезення таких товарів.

При нецільовому використанні таких товарів сплачується пеня, замовник несе фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність.

Звільнення від оподаткування, встановлене змінами до Податкового кодексу, не застосовується до операцій з імпорту на територію України товарів походженням з країни, визнаної державою-окупантом або державою-агресором.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ