Політика

Перше засідання Конституційної комісії відбудеться наступного тижня - Гройсман

Голова Верховної Ради, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман повідомив, що перше засідання цієї комісії відбудеться наступного тижня.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, про це він сказав на зустрічі з представниками наглядової ради "Ялтинської Європейської стратегії" (YES).

В. Гройсман висловив переконання, що конституційна реформа в частині децентралізації управління, формування ефективного місцевого самоврядування є передумовою створення належної системи управління в державі". Він наголосив що відповідні зміни заплановано внести до жовтня поточного року. "Процедурно ми встигаємо", - сказав він.

Як повідомлялося, 31 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про персональний склад Конституційної комісії. Вона складається з 72 осіб, зокрема з 13 експертів міжнародних організацій.

Комісію очолює голова Верховної Ради В. Гройсман. До складу комісії входять, зокрема, три президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко (за згодою).

В указі підтримано пропозицію міжнародних організацій щодо залучення до участі в роботі Конституційної комісії 13 їхніх консультантів і спостерігачів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ