Політика

Порошенко очікує від Австрії ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з міністром закордонних справ Австрії Себастьяном Курцем обговорив питання подальшої допомоги Австрії у вирішенні проблем Донбасу, інтеграції України та ЄС і впровадженні реформ в Україні.

Як повідомляє в середу прес-служба глави держави, П.Порошенко наголосив, що "Україна очікує ратифікації австрійською стороною угоди про асоціацію між Україною та ЄС і сподівається на прискорення цього процесу".

Окрім цього, він звернув увагу на важливість максимальної координації в питанні повернення фінансових активів, незаконно вивезених з України.

Глава Української держави поінформував про ситуацію на Донбасі й подякував Австрії за гуманітарну допомогу регіону.

"Співрозмовники обговорили можливість введення міжнародної миротворчої місії в Україні. Петро Порошенко зазначив, що це питання є важливим для встановлення стійкого миру на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Президент також наголосив, що влада концентрується не лише на питаннях безпеки, а й на проведенні реформ - встановленні в Україні верховенства права, проведенні судової реформи, змінах для поліпшення інвестиційного клімату і боротьби з корупцією. П.Порошенко запросив представників бізнесу Австрії інвестувати в Україну і взяти участь у Міжнародній конференції з підтримки України, проведення якої планується в квітні.

Глава держави передав запрошення федеральному президентові Австрії Гайнцу Фішеру відвідати Україну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ