Політика

USAID моніторитиме реформи у сфері юстиції в Україні

Міністр юстиції України Павло Петренко та керівник проекту агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Справедлива, незалежна та відповідальна судова влада України" Девід Майкл Вон підписали протокол, згідно з яким USAID моніторитиме проведення реформ у сфері української юстиції.

"Питання, які є предметом нашого протоколу про співпрацю, - це питання моніторингу реформ у системі юстиції", - сказав міністр після підписання протоколу в Києві у вівторок.

Глава Мін’юсту нагадав, що відомство розпочало і структурну, і кадрову реформу в органах юстиції. За його словами, відбулося скорочення співробітників і в територіальних органах, і в міністерстві, ліквідовано половину департаментів та управлінь у відомстві, триває оновлення команди.

"Наші колеги з USAID висловили згоду на проведення відповідного моніторингу реалізації цих реформ на місцях за тими практиками, які були щодо правових проектів у судовій системі, залучення громадських організацій, які були причетні до моніторингу", - розповів глава Мін’юсту.

Він також повідомив, що у рамках реалізації підписаного протоколу буде завершено створення системи безкоштовної правової допомоги особам, у яких немає можливості наймати платних адвокатів.

"Тому ми нині розгортаємо велику мережу центрів вторинної правової допомоги та спільно з USAID ми цей процес завершуватимемо, щоб малозабезпечені українці мали можливість отримати якісну правову допомогу, яку оплачує держава", - сказав П.Петренко.

Крім того, він нагадав, що з квітня більшу частину публічних сервісів у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості буде переведено в електронний формат.

За словами міністра, USAID здійснюватиме роз'яснювальну та моніторингову роботу на місцях, щоб "середня ланка органів юстиції не саботувала цього процесу".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ